Műemlékkönyvtár megújulása

„2008-ban ünnepli a Nyugat-magyarországi Egyetem a hazai erdészeti felsőoktatás kétszáz éves évfordulóját. Az évforduló alkalmából több mint négymillió forint értékben került sor a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtárában található Műemlékkönyvtár bútorzatának felújítására, amely prof. Dr. Faragó Sándor rektor kezdeményezésére történt. A költségek nyolcvan százalékát a szakmai cégeket tömörítő Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter hat tagja (Palmöb Kft., Falco Lemezipari Rt., SAMAS Hungária Irodabútor Kft., Német-Fa Kft., a Metnix Kft., a REHAU Kft.) és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vállalta magára, Bakonyi Gábor, a Klaszterbizottság elnöke, kamarai tanácsos, hathatós közreműködésével. A kivitelezésre Paukó Péter faipari mérnök "A NYME Központi Könyvtárában lévő "Selmeci Műemlékkönyvtár" berendezésének tervezése és a terv egy egységének elkészítése" (Sopron, 2005) című szakdolgozatának felhasználásával került sor 2008 februárjában. Könyvtári szakmai tanácsadóként közreműködött a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtárának ny. könyvtári főigazgatója, Mastalír Ernőné dr., a szakdolgozat konzulense a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának Terméktervezési és Gyártástechnológiai Intézet Technológiai Tanszékének munkatársa, Szemerey Tamás volt.”

„A Műemlékkönyvtár felújítása jó és követendő példája annak a sikeres kooperációnak, amelynek eredményeképpen a harminc éves berendezés vadonatúj tölgybútorzatra cserélődött, ill. a parketta és a világítás is megújult.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtárának Műemlékkönyvtára 2008. márciusától várja megújult külsővel a látogatókat és a kutatókat”

Tompa Mónika: Megújul(t) a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtára és Műemlékkönyvtára. - In: Könyvtári Levelező/lap, 2008. 12. sz. p. 22-24

.