Diplomamunka Repozitórium

A Soproni Egyetem repozitóriumai sorában létrehozott "Diplomamunka Repozitórium" a Soproni Egyetemen és jogelődjein megvédett és elfogadott szakdolgozatokat (diplomamunkákat) tartalmazza.

Mivel a SOE több, korábban önállóan müködőtt intézmény (nem azonos időben) történt egyesüléseivel jött létre, ezért természetszerűleg a dolgozatok elnevezése, jellege, kiállítása és kezelése szempontjából is eltérő szabályozások voltak és vannak érvényben. Ezért az eltérő módozatokból olyan megoldást dolgoztunk ki, amely az Egyetem múltbeli és jelenlegi diplomamunkáinak digitális feldolgozására és tárolására alkalmas.

A "Diplomamunka Repozitórium" kétszintű, tartalmazza a dolgozat azonosításához szükséges ún. metaadatokat (ki és milyen címen, hol s mikor készítette el, ill. adta be dolgozatát) és tartalmazza a dolgozat teljes szövegű változatát valamilyen elektronikus file-formátumban (többnyire PDF formában). Míg a metaadatok adatbázisa teljesen nyilvános, bárkinek és bárhonnan kereshető, addig a teljes szövegű tanulmányozás - elsősorban szerzői jogi és plágiumbeli megfontolásokból - az egyetem IP cím tartományokra korlátozott. A repozitóriumba került és kerülő állományok feldolgozásának üteme és módja a különböző karok/intézmények hatáskörébe tartoznak.

Hallgatói segédletek a diplomadolgozatok/szakdolgozatok/záródolgozatok elektronikus verziójának feltöltéséhez: