Könyvtárközi kölcsönzés

Ez a szolgáltatás akkor igényelhető, ha az olvasónak olyan könyvre, vagy folyóiratcikkre van szüksége, amely nincs meg könyvtárunk állományában.

A könyvtárközi kölcsönzést a könyvtár valamennyi beiratkozott olvasója igénybe veheti.

Amennyiben Magyarországon más könyvtárban található meg a kért dokumentum (könyv, folyóirat), akkor onnan, ha nem, akkor az Országos Széchényi Könyvtár közvetítésével külföldről szerezzük be.

Az eredetiben kölcsönzött belföldi dokumentumkölcsönzés ingyenes, a folyóiratcikkek másolati árát a szolgáltató könyvtár állapítja meg, amelyet az olvasónak kell fizetnie. (Kérhető xerox-másolatban és elektronikus úton.)

A külföldi könyvtárközi kölcsönzés díja 4.500,- Ft/kötet, a nemzetközi másolatszolgáltatás árát a külföldi küldő könyvtár állapítja meg, amelyet szintén az olvasónak kell fizetnie.

Könyvtárunk hazai könyvtáraknak is ingyenesen kölcsönzi dokumentumait, a könyvtárközi kölcsönzést szabályozó rendelkezések figyelembe vételével. Könyvtárunk az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer (ODR) tagkönyvtára.

Könyvtárunk folyóiratokat nem kölcsönöz, másolatok rendelhetők mind papíralapú, mind elektronikus formában (Ariel) olvasóink és könyvtárak részére egyaránt a konyvtarkozi@kkl.nyme.hue-mail címen.