Archívum

Hírek

Örömmel tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a mai nappal (2012. április 3. Kedd) ismét elérhetőek az EbscoHost adatbázisai!



2012. március 31-től az EbscoHostról a GreenFile és a Library, Information Science& Technology Abstracts adatbázisok kivételével minden egyéb, adatbázis elérhetetlenné vált a hazai egyetemek, kutatóintézetek számára.

Végleg elsötétült az EbscoHost adatbáziscsomag?(Digiblog)



Makkné Wittmann Zsuzsanna vagyok, informatikus könyvtáros hallgató a Pécsi Tudományegyetemen. Szakdolgozatomban a soproni könyvtárak informatikai felszereltségét, illetve modern információs szolgáltatásait vizsgálom. Kérem segítse munkámat azzal, hogy kitölti a következő névtelen kérdőívet. Nem vesz igénybe többet pár percnél.

Válaszait előre is köszönöm!



A könyvtár nyitva tartása 2012. április 2-10. között a következőképpen alakul:

Április 2-5. (Hétfő-Csütörtök):9.00-16.00
Április 6. (Péntek):9.00-12.00
Április 7-9. (Szombat-Hétfő):Zárva



Az Elektronikus Információszolgáltatás - EISZportálja impozáns külalakkal, egyszerűsödött belépési lehetőséggel, könnyebb kezelhetőséggel várja régi és új felhasználóit.

Az új portálon nem szükséges a regisztráció és a belépés az adatbázisok használatához. A licenszleírások jobb felső sarkában található „összekapcsolt lánc” ikonra kattintva elérhető az adott adatbázis honlapja. Az EISZ főoldalán valamennyi licensz ikonja és tájékoztatója látható, de csak azokra tudnak továbblépni az érdeklődők, amelyekre az adott intézmény előfizetett, amelyeket igényelt (az általuk leadott IP tartományon belüli gépekről).

Azt, hogy melyik adatbázis melyik intézmény területéről érhető el, a leírások mellékleteként található listákból kereshető ki („walk in user”).



A könyvtár nyitva tartása 2012. március 12-18. között a következőképpen alakul:

Március 12-14. (Hétfő-Szerda):9.00-17.00
Március 15-18. (Csütörtök-Vasárnap):Zárva



KERESSENEK A CONFERENCE PROCEEDINGS CITATION INDEXEKBEN ÉS A BOOK CITATION INDEXEKBEN FEBRUÁR 29-IG: Web of Science index



Tájékoztatjuk Önöket, hogy a NymE Központi Könyvtára által szerkesztett "Erdészeti Tallózó" elektronikus formában könyvtárunk honapján érhető el.

A tallózó az erdészet, környezetvédelem és határterületek témájában megjelenő információkhoz biztosít hozzáférést. Az összeállítás alapja az elektronikus és nyomtatott szakfolyóiratokban, egyéb folyóiratokban, napi sajtóban és más információforrásokban közölt cikkek, cikk összefoglalók, folyóiratok tartalomjegyzékei, hírek és egyéb közlések. Az "Erdészeti Tallózó" weblapján lehetőség van az ismertetett cikk kérésére, elektronikus illetve nyomtatott formában. Észrevételekkel, kérdésekkel kérjük forduljanak az Erdészeti Tallózó-t szerkesztő munkatársakhoz:

Kiss Danuta: danuta.kiss@emk.nyme.hu
Mihácsiné Inczédi Szilvia: i.szilvi@emk.nyme.hu
Tel.: 99/518-289



A Springer kiadó a "Winter Special Sale" kedvezményes akciója keretében 2012. március 31-ig az alábbi címen elérhető PDF-ben szereplő könyvekre 50% kedvezményt nyújt!

http://ilex.efe.hu/springer/LifeandEarth.pdf
http://ilex.efe.hu/springer/BusenessandLaw.pdf
http://ilex.efe.hu/springer/Mathematics.pdf
http://ilex.efe.hu/springer/Medicine.pdf

Árkalkuláció: A PDF-ben található elsőként említett EUR Sale Price árakat a számlázáskor érvényes deviza-eladási szorzóval kerül forintosításra. Az így kapott Forint árhoz adódik még az 5% Áfa és a bruttó 1.300,-Ft belföldi postaköltség. Külföldi postaköltséget a cég nem számít fel.

A kiadványokról bővebb információt a http://springer.comweboldalon találhatnak. Rendelésüket leadhatják fájlban megrendelőlapon, de más írásos megrendelést is elfogadnak, akár email vagy fax formájában. Szállítási idő: kb. 3-4 hét (gyorsabb szállítás felár ellenében lehetséges). Kérdéseikkel közvetlenül a SpeedUp Kft. munkatársaihoz fordulhatnak:

1146 Budapest, Cházár A. u. 18.
(levélcím: 1439 Budapest, Pf. 722)
Tel.: 06/1/422-1979
Tel./Fax: 06/1/422-1980
www.speedup.hu

A SPEEDUP KFT. NAGY GYAKORLATTAL ÉS KEDVEZŐ FELTÉTELEKKEL VÁLLALJA KÜLFÖLDI ÉS BELFÖLDI KÖNYVEK, FOLYÓIRATOK, ADATBÁZISOK STB. BESZERZÉSÉT.



A Központi Könyvtárban Tompa Zsoltné könyvtári informatikus az alábbi időpontokban bemutató tréninget és konzultációt tart a Magyar Tudományos Művek Tárával (MTMT) kapcsolatosan:

2012. január 3. (Kedd):10.00-12.00
2012. január 5. (Csütörtök):13.00-15.00

Részvételi szándékát kérjük az alábbi címen szíveskedjen jelezni: mtmt@nyme.hu

A Magyar Tudományos Művek Tárával kapcsolatos egyéb információkat könyvtárunk honlapján találhat: http://ilex.efe.hu/

Az érintetteket és az érdeklődőket szeretettel várjuk!



2012. január 2-től (Hétfő) a könyvtár nyitva tartása:

Hétfő-Kedd-Csütörtök:9.00-17.00
Szerda:9.00-19.00
Péntek:9.00-14.30


A Nyugat-magyarországi Egyetem számára elérhetővé vált a World Biographical Information System (WBIS) Online adatbázis, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a TÁMOP 4.2.5.-09/1-2010-0002 pályázatának köszönhetően. Az adatbázis ingyenesen hozzáférhető az EISZ konzorcium tagjai számára.Az adatbázisról bővebb információ, valamint az archív tartalmak és kiegészítések listája az alábbi linken érhetők el: WBIS


Röviden az adatbázisról: A WBIS Online adatbázis a legátfogóbb életrajzi adatbázis, amely mintegy 6 millió személyről, családról, csoportról nyújt életrajzi adatokat a világ minden részéről, a Kr. e. 8. századtól napjainkig 8,5 millió digitalizált cikkel kiegészítve (életrajzi kézikönyvek alapján, a források megjelölésével).

Technikai probléma esetén forduljanak hozzánk bizalommal, vagy vegyék fel a kapcsolatot a kiadóval: service@degruyter.com


♦ Kölcsönzések elektronikus kezelése! ♦

Értesítjük Olvasóinkat, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtárának honlapján keresztül lehetőségük van tájékozódni a Központi Könyvtárban nyilvántartott kölcsönzéseikről, ill. a Központi Könyvtár állományából kikölcsönzött könyvek kölcsönzési határidejének meghosszabbítására.

Honlapunkon keresztül - http://ilex.efe.hu- a bal felső sarokban található "Kölcsönzéseim" ikonra kattintva az olvasói vonalkód (az olvasójegyükön szereplő vonalkód) és a születési dátum (hónap és nap egybeírva - például, ha Ön május 27-én született, az Ön jelszava 0527) megadásával megtekintheti kikölcsönzött könyveinek állapotát, úgymint könyveinek lejárati dátumát, kapott-e bírságot, ill. itt hosszabbíthatja meg a kölcsönzési határidőt, a kikölcsönzött és nevén szereplő dokumentumok mellett található "Hosszabbít" feliratra kattintva.

A részletekről az alábbi címen tájékozódhatnak: http://ilex.efe.hu/texthu/kolcs.pdf


Tisztelt Olvasóink!

Az alábbi linken található - a könyvtári és a könyvtár által az olvasóknak nyújtott szolgáltatások minőségéről szóló - kérdőív kitöltésével kérjük segítsék a Központi Könyvtár munkáját!

Kérdőív: http://ilex.efe.hu/kerdoiv11/kerdoiv.php

Köszönettel: Tompa Mónika

NymE Központi Könyvtár és Levéltár Olvasószolgálati Osztály

Tel.: 06/99-518-288