A WEBOPAC SAJÁTOSSÁGAI

1. Az induló ablakban kiválasztjuk a megfelelő adatbázist!
Az adatbázis kiválasztásánál választhatunk a kulcsszavas és a böngésző keresés között.

 

 

 

2/1. Böngészés - keresőkérdés (szerző, cím, tárgyszó, tárgykör).

 

 

 

2/2. Böngészés : a sor elején lévő kis kocka kijelölésével és a „keres" ikonra kattintva megkapjuk a keresett indexhez kapcsolódó rekordok listáját.

 

 

 

 

2/3. Böngészés : A keresett indexhez kapcsolódó rekordok listája (rövid formátumban : szerző, cím, megjelenési év) a dokumentumok részletes adatait a sor elején lévő kis kocka kijelölésével jeleníthetjük meg hosszú formátumban, amely egyben mutatja a kölcsönzési státuszt is.

 

 

2/4. Böngészés : a dokumentumok adatai hosszú formátumban.

 

 

3. Kulcsszavas keresés.

 

iDevice ikon Feladatok
  1. Ismertesse a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Könyvtára által épített könyvtári adatbázis (WEBOPAC) keresőfelületének jellemzőit!  
  2. Állapítsa meg, a NymE Központi Könyvtárának könyvtári adatbázisa (WEBOPAC) alapján adott szerző adott műve (pl. Mátyás Csaba: Erdészeti ökológia c. könyve) megtalálható-e a Központi Könyvtárban? Ha igen, van jelenleg kölcsönözhető példánya? A szabadpolcon melyik szakcsoportban (ETO szám alatt) keresi a könyvet?
  3. Amennyiben nem találja a keresett dokumentumot könyvtárunk állományában, hol, milyen közös könyvári katalógusban célszerű keresni?[1]

 

 [1] ZH felkészítő kérdések az "Információkeresés és -közlés" c. tantárgyhoz http://ilex.efe.hu/oktsegedlet/ZH_felkeszito_kerdesek.pdf [Letöltés ideje: 2014.03.12.]